ProBeleggen

Met ingang van 1 maart 2016 zal een samenwerking worden gestart tussen Edward Loef en ProBeleggen, een website waarin beleggers toegang krijgen tot beleggingsportefeuilles en marktanalyses van de beste professionals. Dat is ideaal wanneer u zelfstandig uw vermogen wenst te beheren en laten groeien, maar daarbij wel ondersteuning zoekt.

Waarom een samenwerking met ProBeleggen?

ProBeleggen biedt u een unieke manier om beter, verstandiger en met meer resultaat te beleggen. U kiest een professionele belegger die past bij uw beleggingsstijl en rendementsdoelstelling. Voortaan hebt u toegang tot de portefeuille van de Pro, de marktvisie, aandelen analyse en investment cases die de Pro publiceert. Bij ProBeleggen beslist u zelf of u de portefeuille van de Pro wilt volgen, of deels gebruikt voor uw eigen koers. Zo streven we naar een betere, goedkope, makkelijke en slimme manier van beleggen.

Zelf beleggen, met vertrouwen

Bij ProBeleggen krijgt u als belegger inzicht in de portefeuilles van bewezen professionals die met €25.000 eigen geld echt beleggen. Een aantal keer per maand ontvangt u van elke Pro een bericht met uitleg over hun beleggingen. Doet de Pro een transactie dan ontvangt u direct een gratis email en/of SMS. Met ProBeleggen volgt u naar eigen inzicht de portefeuilles van professionals. De toelichting van de Pro’s helpen u betere beslissingen te maken, waardoor u met meer vertrouwen zelf belegt.

Keuze uit meerdere experts

Bij ProBeleggen kunt u de Pro’s kiezen waarbij de beleggingsaanpak het beste aansluit bij uw eigen stijl. Misschien zoekt u een portefeuille die gaat het voor het maximale rendement. Of een portefeuille die gaat voor een stabiel rendement en een goede spreiding. Ook een combinatie van verschillende portefeuilles is mogelijk. Bij ProBeleggen maakt het niet uit. U kiest de Pro’s die het beste bij u passen en volgt de portefeuille van de Pro naar eigen inzicht.

Kiest u voor dynamisch beleggen en traden in stijgende en dalende markten op basis van technische analyse, bezoek dan de website www.probeleggen.nl en lees wat Edward Loef u met ingang van 1 maart 2016 via ProBeleggen heeft te bieden. Voor meer informatie: http://www.probeleggen.nl/probeleggers/edward-loef/

Ik beleg uitsluitend op basis van technische analyse. Alle informatie wordt immers snel in beurskoersen verdisconteerd en er zijn slechts 3 richtingen: omhoog, omlaag of zijwaarts. Optimisme en pessimisme zijn hierbij belangrijke drijfveren en ook herkenbaar na een grondige studie naar repeterende koerspatronen. Ik houd van beleggingsstijlen die logisch, objectief, eenvoudig en functioneel zijn. Deze vier criteria heb ik de LOEF-methode gedoopt. Ik vind het logisch om de beurskoers te respecteren, want de koers is het eindresultaat van alle vraag- en aanbodfactoren. Ik heb zelf  geen invloed op de koers en zal de richting van de beurskoersen moeten respecteren. Dat kan het beste door objectieve criteria te hanteren die in onderlinge samenhang informatie geven over de actuele status van de trendfasen.

Er zijn vier trendfasen: de bodemfase, stijgende fase, topvormingsfase en dalende fase. Ik toon met behulp van afgeleide korte en lange simpele koersgemiddelden deze fasen in de koersgrafieken. De eenvoud is nu dat de ogen kunnen zien wat vingers kunnen aanwijzen. De grafiek wordt daardoor een heel functioneel hulpmiddel om te beoordelen of de trend van een specifieke beurskoers zich in de gewenste richting beweegt of niet. En dat helpt bij de beslissing om te kopen, houden of verkopen.  Trendvolgers kopen idealiter binnen stijgende trends op momenten van zwakte. Tijdens dalende trends scheppen tijdelijke koersstijgingen juist verkoopkansen. Door ook hier vaste criteria te hanteren ontstaat er een consistentie en vertrouwen in een methodisch beleggingsproces.