AEX boven dalende weerstandlijn

Een objectieve technische analyse wordt hieronder gepubliceerd in het AEX Quant commentaar dat geheel overeenkomstig de trendvolgende criteria van de methode ‘LOEF’ op mechanische wijze tot stand komt. Het voorspelt niet, maar registreert de feiten. Op basis van deze feiten zijn acties te ondernemen. De subjectieve technische analyse kan afwijken. Op basis van het momentumverlies in de verkoopkrachten (zie directional movement indicatoren = DMI), welke duidelijk zichtbaar is via de dalende blauwe ADX-lijn, ontstaat er een ‘trading’-conditie. De stochastics-indicator (welke binnenkort deel zal uitmaken van het Quant-verslag) stond een week geleden in de ‘overbought’-stand, welke doorgaans een nieuwe correctiefase inluidde. De stijging boven de dalende weerstandlijn van de koerstoppen dit jaar in de afgelopen twee handelsdagen zijn dan ook verrassend in termen van kansberekening. Op 25 februari jl. werd het laatste short-signaal uitgestopt. Het eerstvolgende koersdoel wordt de top van 1 februari 2016: 433,85 (= weerstand).

AEX op dagbasis + 20/120-daags SMA + stochastics(8,5) + DMI(14)

 

 

 

 

AEX Quant commentaar o.b.v. slotkoersen 29 februari 2016