Steunlijn uit 2011 = nieuwe weerstand

De AEX-index flirt momenteel met een voormalige stijgende steunlijn die de bodems vanaf 2011 met elkaar verbindt. De trend is dalend. De slotkoers vrijdag 19 februari jl. noteert onder het 4-weeks dalende(!) gemiddelde. De herstelbeweging op weekbasis bleek wel voldoende om winst te nemen op shortposities. Dit is van belang voor hen die wekelijks naar de koersontwikkeling in de AEX kijken. Merk a.u.b. op dat de blauwe ADX-lijn op weekbasis nog steeds stijgt bij overheersende verkoopdruk die via de rode negatieve directional movement indicator zichtbaar is in een proces van hogere bodems en hogere toppen. Hierdoor bestaat het risico dat de verkoopdruk in de komende weken nog aanhoudt.

De AEX-index op dagbasis activeert voor de daghandelaren een nieuw ‘short’-alert. In de vorige update werd u geattendeerd op het ‘gaps should be filled’-principe. Dit betekent dat de technische conditie op basis van klassieke chartreading nu ideaal is voor een nieuwe terugval met als doel het sluiten van het koersgat tussen 399,44 en 391,86.

De hieronder opgestelde analyses zijn volledig mechanisch tot stand gekomen o.b.v. de modelmatige benadering van ‘De Technician’.

AEX op weekbasis

 

 

 

 

 

AEX Quant Analyse op weekbasis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AEX op dagbasis vanaf medio 2011

 

 

 

 

 

AEX op dagbasis ingezoomd

 

 

 

 

 

AEX Quant op dagbasis (slotkoers 19 februari 2016)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEGENDA