Trendvolgend ‘short’-alert AEX

Maandag waren de beurzen in de V.S. gesloten wegens de viering van Presidents’ Day. Gelet op de (technische) herstelbewegingen elders in de wereld is het niet verwonderlijk dat de beursindices op Wall Street op dinsdag 16 februari een inhaalslag maakten. De Dow Jones Industrials Average steeg met 222,57 punten naar een slotstand op 16.196,41. Deze slotkoers ligt fractioneel onder de hoogste vorige dagnotering van vorige week woensdag (= 16.201,89). Deze top is in de dagelijkse high/low grafiek de laatste lagere top in een proces van lagere toppen en lagere bodems. Een uitbraak boven 16.201,89 op slotkoersbasis zou een concrete aanwijzing zijn voor een mogelijke bodem.

Voorlopig is het nog niet zover. De Japanse aandelenbeurs sloot vanochtend lager en het mechanische trendvolgende model van LOEF Technische Analyse registreert op basis van slotkoersen in de AEX-index een trendvolgend ‘short’-alert. Hieronder leest u de technische details.

AEX

 

 

 

 

AEX technisch/kwantitatieve analyse