Dead-cat bounce

Never catch a falling safe before it bounces twice” grapten beursveteranen op Wall Street vroeger als de beurs weer eens harder onderuit ging dan verwacht. Een bekendere uitspraak is de zgn. ‘dead-cat bounce’. Wall Street heeft vaak net zoveel levens als de katachtigen, maar een enkel keertje gaat het wel eens mis. Na een steile val veert de spreekwoordelijke kat even lichtjes op…om vervolgens levenloos neer te vallen.

Naar aanleiding van de vrije val van de olieprijs en aandelenkoersen in de eerste twee handelsweken leken de prijzen geen bodem te vinden. Maar afgelopen week veerden de olieprijs en aandelenmarkten toch weer enigszins op.  Hieronder treft u de performancecijfers aan van de Exchange Traded Funds in aandelen genoteerd in zowel US dollars (notering in de V.S.) als in euro’s / unhedged (in Europa).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe zit een ‘dead cat bounce’ er mogelijk uit?

 

 

 

 

 

Hierboven ziet u helemaal rechts in de koersgrafiek een weekcandle met een openingskoers op 1285,51 en een laagste koers op 1181,76 en slotkoers op 1286,44 (d.d. 19-09-2008)

Hieronder ziet u helemaal rechts in de koersgrafiek de actuele weekcandle met een openingskoers op 1519,14 en een laagste koers op 1468,36 en slotkoers op 1536,79 (d.d. 22-01-2016)

 

 

 

 

Meer hierover kunt u lezen in het nieuwe weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 24 januari 2016 dat hieronder is gepubliceerd (exclusief voor abonnees).

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician