Wantrouw het heden

Op de voorpagina van het blad NEWSWEEK van 31 maart 2008 zagen we voormalige Fed-voorzitter Ben Bernanke zitten. De coverstory was destijds negatief en luidde “CRISIS OF CONFIDENCE, HOW AMERICAN LEADERSHIP FAILED THE GLOBAL MARKETS”. Op 4 februari 2008 toonde NEWSWEEK ook al een alarmerende boodschap op de omslag: “ROAD TO RECESSION”. Herhaalt de geschiedenis zich?

Het blad BusinessWeek waarschuwde op 24 maart 2008 “WAKING UP TO THE RECESSION”. Meestal zijn negatief getinte coverstories (tijdelijk) positief voor contrarians die tegen de overheersend negatieve stemming durven in te gaan. Deze beleggers moeten nu opletten, want TIME MAGAZINE schrijft deze week op de omslag: “THE NEXT RECESSION & WHERE TO HIDE” met een rode pijl omlaag voorzien van een label ‘Made in China’.

The coverstory van THE ECONOMIST toont deze week een Chinese draak in een duikvlucht. Hoeveel pessimisme wilt u nog verder zien?

Market Timers hebben een plan van aanpak. In de nieuwe weekpublicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 17 januari 2016 (exclusief bestemd voor abonnees en gepubliceerd in het besloten deel van deze website) vermeldt drie voorwaarden om alert te zijn op een draaipunt (lees: bodem) in de beurskoersen. De bearish coverstory is er een van. De andere twee criteria geven actieve beleggers een handvat omtrent de kortetermijn kansen en risico’s. Als aan alle drie criteria wordt voldaan, dan kan tot actie worden overgegaan.

Ondertussen respecteren we het verleden en wantrouwen we het heden. De reden? iedere belegger wil toch weten wat hij/zij moet doen voor een veilige toekomst. Blader rustig terug in de vorige updates, dan begrijpt u de hints.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician