Mijn aanbod voor 2016

Wat is de bedoeling? Is er ook een plan? Is er over nagedacht…of zo, wat is de bedoeling hiervan? (geïnspireerd door de alom bekende meezinger van Brigitte Kaandorp in ‘Cabaret voor beginners’, 2013). Op 22 mei 2013 startte voormalige Fed-voorzitter Ben Bernanke de inperking van het opkoopprogramma (‘de tapering’) van staatsobligaties om de weg vrij te maken naar een renteverhoging door zijn opvolger, Janet Yellen.

Gisteren – 16 december 2015 – was het dan eindelijk zover! De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, heeft eindelijk besloten om een einde te maken aan een historisch periode van lage rente. Het voornemen is nu om de rentetarieven in de komende jaren gaandeweg op te trekken van 0,25-0,50% tot boven de 3%. De Amerikaanse economie zou sterk genoeg zijn om de voorgenomen reeks renteverhogingen te kunnen opvangen. Maar hoe zit dat met Wall Street?

Het Financieele Dagblad berichtte zojuist nabeurs Wall Street dat Amerikaanse beleggers zich toch ook zorgen maken over de wereldwijde fragiele economische omstandigheden. Wall Street reageerde op woensdag 16 december nog positief op de eerste renteverhoging, terwijl de Europese aandelenbeurzen vandaag met stevige winsten sloten. Maar in New York kwam aan een driedaagse rally met stijgende koersen een wreed einde. Alle tien belangrijke sectoren in de S&P 500 sloten met verlies. Wat is hiervan de bedoeling? Heeft u ook een plan? Heeft u er over nagedacht?

LOEF Technische Analyse heeft al jarenlang een plan. Een plan waarover zorgvuldig is nagedacht. Het plan laat zich eenvoudig samenvatten op basis van vier concrete voorwaarden (zie slide onder):

 

 

 

 

 

 

Veel beleggers kiezen voor gratis informatiebronnen over technische analyses. Maar echt goede beleggingsresearch kost tijd en geld.

U kunt het zelf controleren. Recent kon u in de media gratis kennis nemen van de beursvisies van een drietal TA-goeroes in de periode 12 november t/m 3 december 2015 (bij AEX-indexstanden tussen 467,06 en 469,20). De visies van deze TA-goeroes bleken in genoemde periode unaniem positief voor de AEX-index met een collectieve denkrichting in de range 506-510 punten ‘op de korte termijn’. In de publicatie van ‘LOEF DE TECHNICIAN’ gisteren namen abonnees kennis van een constatering van LOEF Technische Analyse: “Afgaande op de trendoverzichten begin december zijn bovenvermelde voorspellingen wel menselijk”.
Hieronder leest u waarom u in uw eigen belang kritischer moet nadenken en het dus noodzakelijk is om een plan te hebben, voordat u op de beurs gaat handelen (op basis van gratis ‘expertise’ van beursgoeroes):

 

 

 

Op 29 november jl. bereidde de weekpublicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ haar abonnees voor op basis van een plan: “Ingenomen posities lijken gebaat bij beschermingsconstructies, want de MACD-indicator op maandbasis wijst op een verlies aan opwaarts momentum (= hoog risico lagere top)

Op vrijdag 27 november 2015 sloot de AEX de handelsweek af op een indexstand 472,17 na een intraday hoogste notering op 474,87. Na de publicatie zondag 29 november jl. is de AEX afgelopen maandag gedaald naar een laagste slotnotering op 420,66 na een intraday dieptepunt op 419,79. In plaats van de gratis beursvisie van de TA-goeroes over een verwachte koerssstijging van ca. 40 indexpunten naar de range 506-510, daalde de AEX-index daarentegen met bijna 50 indexpunten! Dan ben je toch blij dat je als betaald abonnee precies op tijd geattendeerd werd op de wenselijkheid van een beschermings-constructie. Het is natuurlijk maar net wie of wat je wilt geloven! (zie ook deze website 19 april 2015).

Op 19 april jl. kon u op www.edwardloef.com lezen dat ook de ‘Global Fund Managers’ op cruciale momenten in de tijd zich door emoties lieten leiden. En de particuliere belegger? Die laat zich – op zoek naar meer rendement – keer op keer telkens weer verleiden.

Bron: De Telegraaf 19 november 2015

Beleggers gaan volgens De Telegraaf-editie van 19 november jl. stapje voor stapje de beurs op (zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Millward).

 

 

 

 

 

Bron: ELSEVIER 28 maart 2015