Kan’goeroe’-verhalen?

De achterpoten van de kangoeroe stellen dit buideldier in staat om hele grote sprongen te maken. De vrouwtjes van de kangoeroes hebben een buidel, waarvan de bovenkant open is. Handig om de dagelijkse beleggingsresearch in mee te dragen. Tsja…het is een rare sprong richting ‘goeroe’-verhalen, maar best interessant voor iedereen die respect toont voor de grillen van de natuur en de plotselinge sprongen die centrale bankiers veroorzaken.

Wat is het geval?

Beurskoersen bewegen in golven. Opeenvolgende golven leiden tot trends. Stijgende trends worden gekenmerkt door een proces van hogere bodems en hogere toppen. Dalende trends tonen lagere toppen en lagere bodems. Een Amerikaanse accountant ontdekte in de jaren dertig in het ritme van stijgingen en dalingen repeterende koerssprongen. Stijgende fasen werden opgebouwd uit drie stijgingen onderbroken door twee dalingen, waardoor er in totaal vijf golven een stijgingsfase voltooide. De onvermijdelijke reactie bleef doorgaans beperkt tot drie golven, waarvan twee dalende golven onderbroken door een stijgende golf. Om dit proces goed te herkennen werd de stijgingsfase gerangschikt met cijfers en de dalingsfase met letters. Zo ontstond de volgende structuur….1, 2, 3, 4, 5, A, B, C. (thans bekend als de ‘Elliott Wave Theorie).

Op 25 november jl. werd in het valutapaar van EURO versus Australische dollar een ‘Elliott Wave’-golfslag herkend (zie onder)

EUR/AUD publicatie 25 november 2015 op website www.activtrades.nl

 

 

 

 

Bijgaande technische analyse luidde op 25 november 2015 als volgt:

 

 

 

 

 

De technische analyse veronderstelt dat alle informatie in de beurskoers is verdisconteerd (inclusief de acties van de centrale bankiers).

Op 11 december jl. werd een nieuwe technische analyse update opgesteld (zie onder EUR/AUD ingezoomd).

 

 

 

 

 

Golf 2 werd op 3 december 2015 na de woorden van ECB-president Mario Draghi afgerond (zie ingezoomde grafiek) en golf 3 zou nu onderweg moeten zijn (met aanzienlijk opwaarts koerspotentieel voor de euro ten opzichte van de ‘Aussie’) in de komende maanden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De toegepaste techniek is een onderdeel uit de gereedschapskist van de technische analyse, welke met enige ervaring en kennis een hulpmiddel kan zijn om uw eigen ‘goeroe’ te worden.

Wilt u meer weten wat ‘LOEF Technische Analyse’ te bieden heeft?

Profiteer van een korting: neem kennis van de hieronder geplaatste nieuwsbrieven (bij voorkeur voor 14 december 2015) en voeg deze toe aan uw informatiebuidel.

Nieuwsbrief d.d. 10 december 2015: LOEF TECHNISCHE ANALYSE OPTIETIP 10 december 2015

Nieuwsbrief d.d. 11 december 2015: LOEF TECHNISCHE ANALYSE OPTIETIP 11 december 2015

Nieuwsbrief d.d. 12 december 2015: LOEF TECHNISCHE ANALYSE NIET TE MISSEN EXTRA EDITIE 12 december 2015

De nieuwe weekpublicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 13 december 2015 is in voorbereiding.