Surprise !!!

“Vol verwachting klopte ons hart”. ECB-president Mario Draghi heeft lange tijd de mythe van monetaire sinterklaas kunnen vervullen. Ongeacht goed of slecht gedrag van de Europese politieke leiders loste hij de hooggespannen verwachtingen in om beleggers in Europa te verblijden met het strooien van stimuleringspakketten. Maar vorige week kreeg Draghi de roe van enkele ECB-leden die bang zijn straks ‘de zwarte piet’ te krijgen als de zeepbel barst.

Is dit alles?” vroegen de bedelende aandelenbeleggers zich aan de vooravond van het Sinterklaasfeest af, toen Draghi de beslissing van de beleidsraad van de ECB donderdag kenbaar maakte. De euro steeg explosief en toonde de op-één-na grootste koersstijging sinds de introductie van de euro. “SURPRISE !!!”

De stijging van de euro komt niet geheel onverwacht, zie onder de technische analyse van 1 december jl. verzorgd voor website www.activtrades.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EURUSD vanaf oktober 2015

 

 

 

 

Als iedereen hetzelfde denkt, denkt niemand na. Daarom is het van belang om vooraf voorbereid te zijn op ontwikkelingen die niemand voorziet. Neem nu als voorbeeld de meevallende banengroeicijfers in de V.S., welke als aanleiding worden beschouwd voor het Amerikaanse Stelsel van Centrale Banken om de rente voor het eerst in jaren op 16 december a.s. weer te verhogen. Wall Street reageerde afgelopen vrijdag positief. Wat aandelenbeleggers zich niet realiseren is wat de geschiedenis hen vertelt in de maanden na de start van historische rentestappen na 1973. U leest het in de wekelijkse publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ vandaag, welke abonnees hieronder in het besloten deel van de website kunnen downloaden.

Download weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics d.d. 6 december: LOEFTTT 061215