De waarheid

Verstandige beleggers spreiden beleggingen over verschillende asset classes. De Amerikaanse belegger heeft in 2015 tot dusver geen positief koersresultaat gerealiseerd. De Europese belegger daarentegen wel, maar voornamelijk dankzij de gestegen dollar. Exclusief het valuta-effect bedraagt het koersresultaat wereldwijd in aandelen krap +3% met dank aan de positieve ontwikkelingen in de Japanse en Amerikaanse aandelenkoersen.

Toch blijkt bij nader inzien ook op Wall Street de waarheid omtrent de positieve resultaten enige nuancering. Slechts een handvol ‘mega caps’ – negen om precies te zijn – presteren samen gemiddeld maar liefst 60% beter dan het markgemiddelde (lees ‘S&P 500 index’). Het merendeel van de aandelenkoersen blijft dit jaar achter bij de indexcijfers.

De waarheid is dus dat de werkelijke ontwikkeling op Wall Street minder rooskleurig is dan het op het eerste gezicht lijkt. Meer hierover is te lezen in de nieuwe publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 29 november 2015 welke zojuist in het besloten deel (bestemd voor abonnees) is gepubliceerd. Wat deze smalle basis betekent zien we terug in de koersontwikkeling van de MSCI USD World Index op maandbasis en daarvan afgeleide trendvolgende indicatoren. Het is een ‘must read’ voor een ieder die in het nieuwe kalenderjaar opnieuw wil inzetten op de beleggingscategorie ‘aandelen’.

Download weekbericht ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ d.d. 29 november 2015: LOEFTTT 291115