Dollarvisie

Op 22 oktober 2015 berichtte Het Financieele Dagblad het volgende: “Aan de stijging van de dollar is een einde gekomen. Uitblijven renteverhoging heeft de munt een halt toegeroepen”.  Afgelopen vrijdag 6 november jl. gaf een krachtig herstel van de Amerikaanse banencijfers in oktober aanleiding om een hogere rente te verwachten. Het resultaat? de Amerikaanse dollar steeg verder. Was dit te voorzien? Bekijk de grafieken van de US dollar index.

De US Dollar index toont in oktober een uitbraak boven de koerstoppen van september.

 

 

 

 

 

Een terugval wordt opgevangen op de groene steunlijn en het 20-daags koersgemiddelde en 120-daags koersgemiddelden beginnen te stijgen.

 

 

 

 

 

De grafiek toont intraday bewegingen, waaruit blijkt dat de koerstoppen in de maand september de rol van weerstand inwisselen voor nieuwe steun na de opwaartse koersuitbraak. Dit fenomeen deed zich voor nog voordat de Amerikaanse banencijfers werden gepubliceerd.

CONCLUSIE: boven 98 is de kortetermijn trend van de US Dollar index stijgend.

Wat betekent een stijging van de Amerikaanse dollar?

Meer informatie: http://www.fondsnieuws.nl/columns/edward-loef/edward-loef-1997/1998-voorspelt-2016

(PROEF)ABONNEMENT:

Voor meer interessante trendanalyses is een (proef)abonnement wellicht te overwegen.

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 9 november 2015: LOEFTTT 091115