Work & Assess modus

De Europese economie heeft weinig last van de wereldwijde groeivertraging. Echter, het containervervoersbedrijf MAERSK geeft een waarschuwing af als gevolg van minder vrachtvervoer op de route tussen Aziƫ en Europa. China verlaagde voor de zesde keer op rij dit jaar de rente. Mario Draghi jaagt de rente in Europa verder omlaag, waardoor de US dollar stijgt (wat niet goed is voor de opkomende markten = aanleiding crisis 2015).

De monetaire schouders hebben een extra krachtsinspanning nodig om de inflatie in Europa structureel omhoog te krijgen. Dalende consumentenprijzen, negatieve depositotarieven, rentedalingen in China…De beleidsraad van de Europese Centrale Bank wordt gedwongen de ‘wait & see’-houding in te ruilen voor een ‘work and assess modus’ om het gevaar van deflatie af te wenden. Centrale bankiers lijken de hete aardappel telkens over te gooien.

De MSCI USD World Index loopt vooruit op hetgeen in de komende maanden/jaren mag worden verwacht.

 

 

 

 

De beursrally afgelopen weken past prima in het getoonde plaatje van de wereldaandelenindex. Menig fondsmanager is en blijft positief, zeker nu blijkt dat de centrale bankiers blijven stimuleren. In de grafiek van de dag worden enkele slides getoond in het verlengde van de koersgrafiek van MSCI USD World Index.

Wie niet wil voorspellen, leest de nieuwe publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ en registreert met eigen ogen wat de trendstatus is van aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen en edele metalen.

Download weekrapport ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ d.d. 25 oktober 2015: LOEFTTT 25 oktober 2015