Kroniek van een trendomslag

De technische analyse is een zeer praktisch hulpmiddel voor het herkennen van trends en trendomslagen. Het enige waarvoor men oog dient te hebben is de reeks van aaneengesloten hogere bodems en hogere toppen om een stijgende trend te herkennen en een reeks van aaneengesloten lagere toppen en lagere bodems om een dalende trend te herkennen. Indien dit proces wordt verstoord, dan signaleert de chartist die verandering.

Objectieve technische analyse maakt gebruik van kwantificeerbare criteria, w.o. een 4-maands en 24-maands simpel koersgemiddelde afgeleid van de maandelijkse slotkoersen. Dit is van belang voor langetermijn beleggers die willen weten wanneer de hoofdtrend positief is (met een 4-weeks gemiddelde boven een 24-weeks gemiddelde) of negatief (met een 4-weeks gemiddelde onder een 24-weeks gemiddelde). De recente neerwaartse kruising (‘dead cross’) illustreert een trendwijziging met mogelijk langetermijn ernstige consequenties.

 

 

 

 

 

 

 

De subjectieve technische analyse gezien door de ogen van de chartist nemen een verstoring waar in het proces van hogere bodems. Er is niets mis met uw ogen, maar misschien wel met het idee dat er niets aan de hand is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorspellen doen we op de kermis in Tilburg. Beurskoersen beheersen doet men bij LOEF Technische Analyse. Wat heeft uw voorkeur?