Verandering = enige constante

Verandering is de enige constante. Neem als voorbeeld het koersverloop van de Europese DJ Stoxx 600 index…dalend tussen 2000 en 2003…stijgend tussen 2003 en 2007…dalend tussen 2007 en 2009…stijgend tussen 2009 en april 2015…en nu weer dalend. Beleggers zouden sinds mei echter een groeiende voorkeur hebben voor aandelen boven obligaties (volgens onderzoek wekelijkse geldstromen). Maar de markt toont ander gedrag.

Niets in het beleggingsvak is wat het op het eerste gezicht lijkt. De berichtgeving is niet zelden tegenstrijdig, dus verwarrend. De vraag rijst wat u met deze informatie moet.

LOEF Technische Analyse volgt de berichten in de media wel, maar focust uiteindelijk op het eindresultaat van alle factoren…en dat is de beurskoers.

De beurskoers kan slechts drie kanten op:

  • omhoog
  • zijwaarts
  • omlaag

Indien u mocht kiezen uit genoemde drie richtingen, welke richting van de trends in beurskoersen heeft dan uw voorkeur?

LOEF Technische Analyse hanteert criteria om de richting van de trends in beurskoersen te herkennen. En dan wordt het een stuk simpeler om de beursindex te verslaan op een consistente wijze (zie simulatie onder):

Simulatie long/short DJ Stoxx 600 Europe op weekbasis conform ‘methode LOEF’:

 

 

 

 

Uiteindelijk draait na verloop van tijd alles om de optelsom van individuele winst/verliesreeksen en de ratio tussen de omvang van de winsten en verliezen.

Op basis van een long/short-concept conform de ‘methode LOEF’ ziet een handelssimulatie sinds de eeuwwisseling op Europees sectorniveau er als volgt uit:

 

 

 

 

 

 

 

En daarmee zijn we gekomen bij de kern van succesvol beleggen. Voor meer informatie kunt u het best contact opnemen Edward Loef, Certified Financial Technician, mail@edwardloef.com

Abonnees lezen hieronder (na inloggen in het besloten deel) wat de actuele conclusies zijn in het wekelijkse rapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 4 oktober 2015

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 4 oktober 2015: LOEFTTT 4 oktober 2015

De Technician 5 oktober 2015 (dagelijkse publicaties worden geplaatst in het ‘archief publicaties’)