Non-fictie of werkelijkheid?

Wie of wat onderscheidt momenteel nog de fictie van de werkelijkheid? Als u straks naar de bioscoop gaat om de film ‘EXODUS’ te bekijken, wat denkt u dan na afloop thuis bij het zien van de actuele beelden op televisie van de vluchtelingen afkomstig uit Afrika en het Midden-Oosten. Wat gaat u eraan doen? Wat besluiten onze regeringsleiders? Wat wil het volk?  Wat doen onze buren? Is dit het begin van het einde of het einde van een nieuw begin?

Op de voorpagina van het weekblad THE ECONOMIST lezen we deze week over de ‘EXODUS’. De Europese leiders en haar uiteenlopende bevolkingen en culturen staan voor een enorme uitdaging. Het Midden-Oosten staat in brand, Rusland lijkt van plan nu actief in Syrie een actieve rol op te eisen (wat logisch is, want na de inname van De Krim en Oekraine weet Rusland dat de VN een tandeloos instituut is geworden) en terwijl in Griekenland de bejaarde bevolking uitzichtloos aan een financieel infuus hangt, lopen de spanningen in Turkije razendsnel op omtrent de naderende verkiezingen en groeiende onrust onder de bevolking. Wat gebeurt er straks in Libanon, Damascus en op de tempelberg in Jeruzalem? Wat is Iran van plan met de kernreactoren?

Wat betekent de Azie-crisis nu eigenlijk. En wat gebeurt er als de Chinese economie daadwerkelijk implodeert? Zullen de opkomende markten die stress aankunnen? In Latijns-Amerika verslechtert de situatie met de dag. De wereld heeft opeens heel veel vragen, kent steeds meer en grotere uitdagingen en…ook koersgrafieken die op de toekomstige nieuwsberichten vooruitlopen!

Turkije National-100 index

 

 

 

 

 

In de jaren tussen 2007 en 2013 heeft de Turkse aandelenbeurs een ‘ending diagonal’ gevormd. Deze ‘rising wedge’ (stijgende wig) is kenmerkend voor het einde van een bullmarkt. De daling uit de stijgende wig en het onvermogen om te herstellen boven de vorige koerstop van mei 2013 suggereert het begin van een grote contractie in Turkije. Of noem het desintegratie.

De wereldaandelenindex – getoond in de nieuwe wekelijkse publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ – loopt vooruit op het wereldnieuws. Als u zich niet wilt blijven verrassen, dan neemt u vandaag nog een abonnement, zodat u zich tijdig kunt voorbereiden op de uitdagende jaren die nu voor ons liggen.

Download weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 13 september 2015: LOEFTTT 130915