Gouden Timing Tip

Op 10 juli 2013 werd op deze website een column gepubliceerd met als aanhef ‘Gouden timing’. Een dag eerder meldde Het Financieele Dagblad “Goud raakt na vijftig jaren van goede prestaties in hoog tempo uit de gratie”. Sombere berichtgeving waarin bestaande neerwaartse trends door de media als het ware geautoriseerd komen meestal als mosterd na de maaltijd. Voor contrarians is dat goed nieuws!

Wie terugblikt op de goudprijs op 10 juli 2013 weet dat na publicatie het edele metaal steeg van $ 1248,84 naar $ 1433,31 in ca. acht weken tijd. Het koersresultaat bedroeg dus bijna 15%. Vandaag – 11 augustus 2015 – lezen we in Het Financieele Dagblad dat zakenbank UBS het koersdoel voor goud voor de komende vier weken met 13% verlaagt op basis van de verwachte renteverhoging in de Verenigde Staten in de maand september.

Mocht u nog niet bekend zijn met het researchrapport ‘Market Timing, laag kopen en hoog verkopen’, vraag dan een gratis exemplaar aan via mail@edwardloef.com , want daarin worden technieken besproken om tegen de heersende trend posities in te nemen. Een van de argumenten hierin is weggelegd voor de rol van de media (zie onder)

 

 

Kortom, vanuit het oogpunt van ‘market timing’ kan het advies van zakenbank UBS als conra-indicator worden ingezet. Maar dat geldt alleen indien er ook wordt voldaan aan specifieke technische criteria. Abonnees van LOEF Technische Analyse worden in dit kader zoveel mogelijk voorbereid om hun gouden slag te slaan. Hoe dat in z’n werk gaat leest u hieronder:

 

 

 

 

Op 6 augustus jl. werd voldaan aan de technisch/kwantiatieve criteria voor een technisch herstel van de goudprijs:

 

 

 

 

De betekenis van de kleuren in de koersgrafiek(en) van LOEF Technische Analyse hebben de volgende betekenis:

 

 

 

 

 

In de grafiek op uurbasis zien we vandaag – 11 augustus 2015 – de eerste tekenen van het verwachte (technisch) herstel in de goudprijs.

 

 

 

 

De gouden tip met betrekking tot een ‘gouden timing’ bestaat uit kennis van massapsychologie (waarin de media een ideale uitlaatklep is) en het objectief meten van het sentiment met behulp van technische momentum-indicatoren.

Download rapport LOEF DE TECHNICIAN ‘Gouden Timing Tip: LOEF DE TECHNICIAN ZOMERAANBOD 11 augustus 2015