Gele uurcandle in DAX

Should I be a long-term investor?” Deze prangende vraag dringt zich op naar aanleiding van het simpele feit dat trackers in obligaties, grondstoffen, aandelen, vastgoed en edele metalen in de afgelopen 13 weken in waarde zijn gedaald. Koerscorrecties doen zich voor vlak na een bodem, tijdens een stijgende trend, bij topvorming en in dalende trends. Het antwoord op de gestelde vraag kan vooral worden bevestigd vlak na een bodem of tijdens een stijgende trend, maar dat is bij topvorming of dalende trends niet zo vanzelfsprekend. De belegger moet weten waar hij/zij zich bevindt in de langetermijn cyclus en kortetermijn cyclus.

Het concept van LOEF Technische Analyse kleurt de verschillende fasen in de cyclus in conform een citaat van Albert Einstein:

 

 

 

 

 

 

 

Voor ‘market timers’ zijn met name de gele candles van belang, welke zich kunnen voordoen in uiteenlopende tijdvensters (lees: jaarbasis, kwartaalbasis, maandbasis, weekbasis, dagbasis, uurbasis enz.)

Hieronder treft u de DAX-grafiek aan op uurbasis bijgewerkt op maandag 13 juli 2015 om 09:56 uur….

 

 

 

 

 

De grafiek toont de gele overdrijvingsfase op uurbasis zowel tijdens correcties als tijdens oplevingen. Hierdoor gidst de methodiek het af te leggen pad in de toekomst. Beleggers met een positieve verwachting voor de DAX kregen vorige week op uurbasis het kwantitatieve sein om aandelen relatief goedkoop te kopen. Beleggers met een negatieve verwachting voor de AEX krijgen hedenochtend de kans om van de euforie omtrent het Europese akkoord over een oplossing van de Griekse schuldencrisis om aandelen relatief duur te verkopen. Bent u een kortetermijn belegger dan weet u nu genoeg. Bent u een langetermijn belegger? Misschien is het dan goed om kennis te nemen van de beleggingsresearch gepubliceerd in aanloop naar de top dit jaar (raadpleeg de publicaties op deze website) en daarna.