Zichtbare ontmantelingen

Met een Amerikaanse truck werden afgelopen week de sterren van het Euro-symbool voor het kantoor van de Europese Centrale Bank losgeschroefd. De handeling is symbolisch voor de ontmanteling van het idee dat Europa via een enkele munt aan elkaar te smeden valt. De euro blijkt een splijtzwam tussen Duitsland en Frankrijk, tussen Noord- en Zuid-Europa en tussen Griekse jongeren en Griekse bejaarden. De Europese beursindices zijn al ‘om’.

Wie wekelijks naar de koersgrafieken kijkt van de verschillende beursindices ziet in slow-motion hoe de dagelijkse koersrimpelingen er niet meer in slagen om hogere koerstoppen te vormen. Wie dagelijks naar de koersgrafieken in Europa kijkt ziet dat er gaten ontstaan van de ene op de andere dag omhoog of omlaag. “Gaps should be filled“, weten technisch georienteerde traders uit ervaring. Op basis van deze ‘gaps’ worden tijdelijke oplevingen voorspeld, die vervolgens weer teniet worden gedaan. De ‘gaps’ voorspellen de afloop van de onderhandelingen die momenteel gaande zijn tussen Griekse en overige Europese regeringsleiders.

REGEREN IS VOORUITZIEN !

Maar de Griekse schuldenkwestie is kinderspel ten opzichte van wat er in China afspeelt. Hieronder leest u over de waarschuwing enkele weken geleden in het weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ over de onrust die op de Chinese aandelenmarkten mocht worden verwacht. “Wie het verleden bestudeert, begrijpt de toekomst beter“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Griekenland en China zijn twee voorbeelden van landen waar de grote ontmanteling lijkt te zijn ingezet. Wie de nieuwe weekpublicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ leest (beschikbaar in download-formaat in het besloten deel van deze website) krijgt via de koersgrafieken en trendoverzichten een beeld van wat zich momenteel afspeelt en wat het verleden ons heeft geleerd.

Wilt u ook liever vooraf weten wanneer beurskoersen met tientallen procenten stijgen (zoals thans in specifieke grondstoffen) en dalen (zie recent China), neem dan een abonnement en meldt u aan: mail@edwardloef.com

Download weekbericht ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ d.d. 12 juli 2015: LOEFTTT120715