Als niets zeker is…

…dan is alles mogelijk!  Rusland waarschuwt de VS, want de Amerikanen sturen artillerie, tanks en ander geschut naar Oost-Europa. Managers zijn positiever over aandelen en obligaties, maar aandelenbeurzen weten de stijging niet vast te houden. Beleggers waren afgelopen week ervan overtuigd dat er geen ‘Grexit’ komt. Maar de Grieken zelf…zij rennen naar hun bank om hun geld veilig te stellen. Als niets zeker is, is alles mogelijk!

En daarmee is feitelijk alles gezegd, wat er nu op zondagavond 28 juni 2015 te zeggen valt. Maar hoe moeten we omgaan met de militaire en economische dreigingen hier in Europa?

Het dominospel dat begon met de privatiseringsgolf in de jaren tachtig mondde uit in een ICT-zeepbel, waarna de rentestappen van de centrale bankiers lucht bliezen in de Amerikaanse huizenmarkt, die vervolgens leegliep en hypotheekbanken in staat van faillissement brachten. U herinnert zich nog Northern Rock in september 2007?  De mondialisering leidde tot een kredietcrisis, welke leidde tot een bankencrisis en vervolgens een landencrisis (IJSLAND, CYPRUS en nu GRIEKENLAND). In tijden van economische crisis verhardden de standpunten over en weer, waardoor de positieve feedback-loop van voor de eeuwwisseling gaandeweg heeft plaatsgemaakt voor een negatieve lus van oorzaak en gevolg. Wie dit mechanisme/proces begrijpt, krijgt daardoor ook een idee over de toekomstige trends.

Eerder dit jaar – op 8 maart 2015 – werd het ‘M’-patroon in de wereldaandelenindex besproken…dit patroon is op megaschaal goed zichtbaar in de koers van ALPHA BANK (notering Athene/Griekenland).

 

 

 

 

 

De dubbele top in ALPHA BANK is een variant van de ‘Triple Top’ in de DJ Stoxx 600 Europe index en Britse FTSE-100 index in de periode vanaf de eeuwwisseling. De ‘Triple Top’ is een verlengde ‘dubbele top’, maar de voorspellende waarde is aan elkaar gelijk. Neem kennis van de actuele feiten in een wereld waarin niets meer zeker is.

Neem vandaag nog een abonnement op de wekelijkse nieuwsbrief ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ en ontvang dagelijks de updates ‘LOEF DE TECHNICIAN’ (kostprijs EUR 377 per jaar).

AANMELDEN ABONNEMENT: mail@edwardloef.com

Download weekrapport ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ d.d. 28 juni 2015: LOEFTTT280615