De grote verleiding

De sirenen – halfgodinnen uit de Griekse mythologie – verleidden hun toehoorders met gezang. Ze waren erg knap en zongen zulke mooie liederen, dat de reizigers die hun eiland passeerden de verlokking niet konden weerstaan. Vervolgens liep hun schip te pletter tegen de rotsen en werden zij gedood, doordat de sirenen alle levenskracht uit hun slachtoffers wegzogen.

Op de teletekstpagina van RTLZ nieuws wordt melding gemaakt van een ‘goede stap’ in de Griekse schuldencrisis. De Europees voorzitter Tusk heeft dat gezegd na afloop van de Eurotop op maandag 22 juni. Premier Rutte sprak over een ‘nuttig overleg’, terwijl de Duitse bondskanselier Angela Merkel zei dat de tijd kort was, maar dat ze goede hoop op een akkoord heeft. Morgen – woensdag 24 juni – gaan de Europese ministers van FinanciĆ«n weer met elkaar om de tafel over Griekenland.

Ruim een jaar geleden werd het ratingbureau FITCH verleid om zijn waardering van Griekse langetermijnschulden te verhogen van B- naar B, want ‘economische indicatoren zijn bemoedigend en onderschrijven onze verwachting dat het herstel dit jaar geleidelijk wordt ingezet‘, zo meldde de kredietbeoordelaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zullen de Europese ministers van Financiƫn schipbreuk leiden? En hoe zal het (beleggend) publiek reageren?

 

 

 

 

De golfslagen in de beurs van Athene vorig jaar en DJ Stoxx 600 Europe actueel zijn loeiende sirenen naar het ‘oor’deel van LOEF Technische Analyse. Maar wie luistert er tegenwoordig nog naar de boodschap van grafieken in plaats van de Grieken?