Athene Composite brokkelt af

Lang – te lang – hebben de (monetaire) overheden in de eurozone de illusie overeind gehouden dat een ‘Grexit’ (uittreding van Griekenland als eurolidstaat in de eurozone) kon worden voorkomen. En misschien is dat ook wel zo, want op donderdagochtend 18 juni 2015 weet ondergetekende technisch analist hieromtrent geen zekerheid te geven. Later vandaag is er weer topoverleg bij de Europese aristocraten.

De markt daarentegen heeft haar oordeel al geveld ongeacht de uitkomst van het zoveelste overleg om Griekenland te redden. De markt vertegenwoordigt de aandelenbeurs waar alle vraag- en aanbodfactoren elkaar ontmoeten. Aan de hand van de prijsvorming kan worden afgeleid of er sprake is van vertrouwen of gebrek aan of geen vertrouwen. De optelsom van alle handelingen zien we terug in de Griekse aandelenindex.

 

 

 

 

 

De grafiek van de dag stelt aan aandelenbeleggers in Europa een kritische vraag: LOEF Technician 18 juni 2015 over WHAT COULD BE

Dezelfde vraag had u ook kunnen stellen naar aanleiding van een mailing eerder op 12 mei jl.: LOEF Technician 12 mei 2015 samenvatting Hollandse Aandelenavond