De volgende prooi

Dat is de titel in de column ‘langs de lijn’ in Het Financieele Dagblad op maandag 1 juni 2015. Er blijkt weer volop te worden gejaagd in de financiĆ«le markten als we het fusie- en overnamenieuws in de afgelopen maanden volgen. De wereld van de durfkapitalisten is relatief goed te volgen via de LPX Major Market Price Index. Uit het koersverloop blijkt o.a. hoe de markt de wereld van de ‘dealmakers’ globaal beoordeelt.

Als u trek heeft om te weten wat de langetermijn perspectieven van Private Equity als ‘asset class’ zijn, lijkt het raadzaam om maandag 1 juni 2015 de FD-column ‘Eten of gegeten worden?‘ te lezen (of u raadpleegt de publicaties van LOEF Technische Analyse).

De ‘risk appetite’ van Private Equity is overigens ook eenvoudig af te lezen van een bekende technische indicator. Echt interessant wordt het wanneer binnen meerdere tijdvensters blijkt hoe hongerig de aasgieren, sprinkhanen of andere diersoorten waarmee durfkapitalisten soms heel oneerbiedig worden vergeleken zijn.

LPX Major Market Price Index in 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

De grafiek op dagbasis toont nog steeds een gretige vraag in de jachtige wereld van de durfkapitalisten, echter…onderhuids lijkt de honger de laatste tijd af te nemen (zie grafiek). Dit beeld is overigens heel consistent gedrag vanuit een breder perspectief. Het heeft alles te maken met vertrouwen. Hiervan wordt wekelijks verslag gedaan in de publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’, waarvan de nieuwe publicatie hieronder kan worden gedownload (in het besloten deel exclusief bestemd voor abonnees van LOEF Technische Analyse).

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 31 mei 2015: LOEFTTT310515