Het beste timingsmoment is nu

“Eerst zien, dan geloven” denkt u wellicht wanneer u leest dat het beste timingsmoment nu is. In deze interim weekly update is er alle aanleiding om toch goede notie te nemen van de oproep om nu in actie te komen, want er is thans sprake van een hoge mate van correlatie tussen de euro en de US dollar, de rentebewegingen (en aanverwante obligatiemarkten), de ontwikkeling van de olieprijs, beursgenoteerd vastgoed en (zie onder) uiteraard aandelen.

Op maandagavond 11 mei 2015 organiseerde BNP Paribas Markets in samenwerking met IEX de jaarlijkse ‘HOLLANDSE AANDELENAVOND’, waarin vijf experts hun favoriete kooptips onder het voetlicht brachten. Mocht u het webinar gemist hebben en alsnog willen bekijken, raadpleeg dan de volgende link: https://www.onlineseminar.nl/bnpparibas/webinar/7220/hollandse-aandelenavond—2015/

Dat ‘het beste timingsmoment nu is’ kunt u niet alleen vernemen door de visie te horen en te zien via de link hierboven, maar ook afleiden uit de actualiteit. Neem als voorbeeld een fragment uit de dagelijkse nieuwsbrief ‘LOEF DE TECHNICIAN’ eind vorige week 8 mei jl. (zie onder Europese DJ Stoxx 600 index).

 

 

 

 

 

 

 

 

De koersgrafiek van de Europese aandelenindex (DJ STOXX 600) toont sinds medio april een proces van lagere toppen en lagere bodems die elkaar niet overlappen. Dat duidt erop dat het aanbod dominanter is dan de vraag.

Dat is geen verrassing, want in de column ‘langs de lijn’ (Het Financieele Dagblad, maandag 13 april 2015) werd de trendomslag in de Europese aandelenmarkt 48 uur voor de top dit jaar aangekondigd/voorspeld:

 

 

 

De opluchtingsrally eind vorige week (aangeduid als ‘koopwoede’ in De Financiele Telegraaf afgelopen weekend) geeft opnieuw aanleiding om te denken aan de wijze woorden van Warren Buffett ‘Be greedy when everone is selling and be fearfull when everyone is buying”.

Mocht u nog niet overtuigd zijn en ca. EUR 1000 aan vermogen belegd te hebben in aandelen, neem dan a.u.b. vooral kennis van bijgaande update: LOEF Technician 12 mei 2015 samenvatting Hollandse Aandelenavond

WAAROM JUIST NU EEN JAARABONNEMENT ?

Het zou zo maar kunnen dat u over 12 maanden EUR 250 armer bent, indien u geen kennis heeft genomen van het natuurlijke cyclische marktgedrag die aandelenbeleggers (en anderen) vertonen. U kunt wellicht beter genoemd bedrag investeren in een jaarabonnement bij LOEF Technische Analyse (vraag naar het aanbod door een bericht te sturen naar mail@edwardloef.com o.v.v. aanbod jaarabonnement), want dan bent u immers voorbereid en kunt u alvast tot actie overgaan. Dat laatste is/blijft u persoonlijke keuze, maar indien u sinds 13 april jl. genoemd bedrag koersverlies heeft geleden, dan zou ik het toch overwegen. Het is maar een tip.