Contrarian of trendvolger?

Zes jaar geleden voorspelden analisten een voortzetting van de grote koersdaling in de AEX en verschenen er coverstories over sluitende fabrieken in de Verenigde Staten. De werkloosheid liep op en de vrees voor een herhaling van ‘The Great Depression’ uit de jaren dertig was dominant voelbaar. Afgelopen weekend berichtte De Telegraaf op de voorpagina dat de banen weer voor het oprapen liggen. Er worden ook weer mooie vergezichten geschilderd voor de detacheerders op de Amsterdamse effectenbeurs, w.o. de aandelen Randstad Holding en USG People.

Op de homepage onder ‘publicaties’ leest u hoe het positieve en negatieve sentiment op de beurs verloopt. Hieronder ziet het theoretische concept van LOEF Technische Analyse

 

 

 

 

 

 

 

De technische indicatoren van LOEF Technische Analyse zijn gebouwd om als barometer te fungeren voor het meten van het sentiment en vaststellen van de actuele trendfasen (niet te verwarren met ‘voorspellen’).

De theorie hierboven vertaalt zich overeenkomstig in de praktijk van het aandeel Randstad Holding. De actuele gele candles (in theorie de fase ‘Z’ van ‘Z’eepbel) illustreren het einde van de opwaartse beweging.

 

 

 

 

 

 

Indien u wekelijks of dagelijks bewust bent van de fase waarin de trend zich beweegt, dan wordt het vele malen gemakkelijker om de strategie te bepalen (‘buy’ / ‘hold’ / ‘sell’). Dit principe geldt voor zowel de trendvolgers als de contrarians.