Royal Buy Alert ?

Hedenochtend (donderdag 29-1-2015) vernomen:

“Shell zet mes dieper in organisatie”, “Oliemaatschappij boekt hogere winst”, “Shell verliest op rood Damrak”

Wat nu?

Royal Dutch Shell (tickersymbool RDSA)…uitbraak boven dalende weerstandlijn en ‘terugtest’

 

 

 

 

Royal Dutch Shell (tickersymbool RDSA)…uitbraken boven dalende weerstandlijnen en ‘terugtest’

 

 

 

 

Royal Dutch Shell (tickersymbool RDSA)…uitbraak boven dalende weerstandlijn en ‘terugtest’

 

 

 

 

Royal Dutch Shell (tickersymbool RDSA)…uitbraak boven dalende weerstandlijn en ‘zwarte candles’

 

 

 

 

De grafieken van Royal Dutch Shell hierboven zijn opgemaakt intraday 29-01-2015

De subjectieve technische analyse, waarbij gebruik wordt gemaakt van de grafiek, potlood en liniaal, probeert steun- en weerstandniveaus in kaart te brengen. Eenmaal doorbroken wordt de oude steun de nieuwe weerstand of de oude weerstand wordt de nieuwe steun.

De objectieve technische analyse heeft geen grafiek nodig, maar koersdata om criteria te kunnen formuleren voor trendherkenning. Een trend bestaat uit vier stadiums, t.w. topvorming, dalend, bodemvorming en stijgend. Op basis van de formules wordt voor de visueel ingestelde belegger de koersgrafiek ingekleurd. De betekenis van de kleuren leest u in de legenda. De zwartgekleurde candles begin oktober 2014 weerspiegelden in het aandeel Royal Dutch Shell een overgangsfase van een stijgende trend naar een dalende trend. De zwartgekleurde candles in de afgelopen dagen illustreren een overgangsfase van een dalende trend naar een stijgende trend. Bij een dalende trend past de tactiek ‘sell the rally’, bij een stijgende trend past de tactiek ‘buy the dip’. Natuurlijk zijn er ook kanttekeningen te maken, maar die lezen abonnees morgen in ‘LOEF DE TECHNICIAN’.