Chinees (v)uurwerk

Technische Analyse is geen ‘appeltje, eitje’. De beleggingsfilosofie technische analyse is dus niet een kwestie van even een paar grafiekjes bekijken, een paar lijntjes trekken en dan beslissen om te kopen of te verkopen. Geef kinderen geen lucifers, want gegarandeerd gaat dit mis. Op basis van > 25 jaar praktijkervaring is LOEF Technische Analyse ervan overtuigd dat een conceptuele benadering de kans op betere rendementen vergroot. De enorme versnellingsfase in de Chinese Shanghai Composite en recente marktreactie (-7,7%) begin deze week is een illustratief voorbeeld uit de praktijk.

Voor u gelezen in het weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 18 januari 2015

 

 

 

Shanghai Composite op weekbasis vanaf 2009 (zie onder)

 

 

 

 

En het theoretische concept (zie slide onder) van de trendvolgende aanpak van LOEF Technische Analyse.

 

 

 

 

 

 

De test van de weerstandlijn in de Chinese Shanghai Composite is een klassiek voorbeeld uit de technische analyse om met winstnemingen rekening te houden. Nog beter is het om op basis van objectieve criteria (zie onder) de trendfasen te herkennen, waardoor de belegger een beter idee krijgt wat de kansen en risico’s zijn en wanneer een trendvolgende techniek toe te passen en wanneer een contra-trend (lees: contraire) houding.

TIP: handel voortaan ook op basis van een plan of een concept. Meer feitelijkheden leest u in de extra editie van ‘LOEF DE TECHNICIAN: LOEF Technician 20 januari 2015 feiten