Een visie op olie

Afgelopen week stond het nieuws vooral in het teken van de dalende olieprijs. Volgens IMF-topvrouw Lagarde is de lage olieprijs goed voor de wereldeconomie. Maar ECB-president ziet in de lage olieprijs vooral een bedreiging. Shortsellers daarentegen zouden profiteren van de lagere olieprijs en meedalende fondsen. Er zou winst gloren voor beleggers die inzetten op een koersdaling van oliebedrijven.

De vraag is alleen…waarom komen die berichten nu pas in de media? Bij LOEF Technische Analyse wordt bijvoorbeeld de koersgrafiek van Select Energy sector SPDR automatisch voorzien van kleuren om de fase van de trend te signaleren. Zo staat groen symbool voor een stijgende trend, blauw voor een sterk stijgende trend, geel voor het risico van een overdrijvingsfase, zwart voor de overgangsfase, rood voor de dalende fase, paars voor de crashfase en oranje voor een technisch herstel (zie grafiek tickersymbool ‘XLE’).

 

 

 

 

 

LOEF Technische Analyse heeft geen visie op de olieprijs, maar weet op basis van open of gesloten gekleurde candles wat de status is van de trendfase. De technische alerts in ‘XLE’ leest u in de nieuwe publicatie van ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ in het besloten deel van deze website.

Download weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 7 december 2014: LOEFTTT071214