Voorspellende waarde

Het is alweer enige maanden geleden dat een proefschrift gehakt maakte van de technische analyse. Het onderzoek concludeerde dat er geen voorspellende waarde zit in de beurskoers en dat beleggers daarom niet gebruik moeten maken van technische analyse als basis om te beleggen. Je gaat de markt er echt niet consistent mee verslaan, zo merkte onderzoeker Dirk Gerritsen.

De onderzoeker heeft naar het oordeel van LOEF Technische Analyse alle recht van spreken metĀ zijn stelling dat grafieken niet kunnen voorspellen. Als Dirk Gerritsen zijn huiswerk goed had gedaan, dan had hij o.a. in het Financieel Economisch Magazine van 31 oktoberĀ 1987 de bevindingen en de uitspraak van technisch analist J.G.F. Wertheim Salomonson al kunnen vernemen: ‘CHARTS VOORSPELLEN NIETS’.

Maar wat als je niet kunt voorspellen met technische analyse? Wat heb je er dan aan?

In de nieuwe weekpublicatie krijgt u informatie te lezen die gehakt maakt van de stelling van voornoemde onderzoeker. Nee, je kunt niet voorspellen, maar je kunt wel op basis van de actuele koersinformatie en afgeleide indicatoren te weten komen wat de richting is van de onderliggende trend en wanneer er long- of shortposities (of een combinatie van die twee) wenselijk zijn. De uitkomst zal u verrassen.

Meer weten? neem een (proef)abonnement!

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician