Zelf beleggen, maar hoe?

Volgens het hoofd van de Britse vermogensbeheerder Schroders vindt er momenteel een exodus plaats richting ‘doe-het-zelf’ beleggen, maar degenen die hiervoor kiezen missen vaak professioneel advies en distantie, waardoor er minder goed wordt belegd en minder zou worden gespreid. Daar staat tegenover dat steeds meer beleggers zichzelf goed in staat achten om hun portefeuille zelf te beheren.

Volgens een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Schroders blijkt dat beleggers die geen gebruik maken van advies zich bij het maken van beleggingskeuzes relatief sterk laten leiden door informatie vanuit de media (54%), daarnaast het eigen gevoel en instinct (43%) en onafhankelijke websites (40%).

LOEF Technische Analyse is een onafhankelijk researchbedrijf en vindt het een goede ontwikkeling dat beleggers zichzelf bekwamen in het beheer van hun belegd vermogen en daarvoor verantwoordelijkheid nemen. In de afgelopen week berichtte Het Financieele Dagblad bijvoorbeeld dat de Nederlandse grootbanken zeer verschillend hebben gereageerd op de recente beurscorrectie. Ofschoon elke beleggingsafdeling ongetwijfeld uitstekende argumenten heeft om de samenstelling van de ‘asset allocatie’ te wijzigen, blijft het speculeren omtrent de afloop.

Doe-het-zelf beleggers hebben liever grip op zaken waarover zij daadwerkelijk controle kunnen uitoefenen. De technische analyse blijkt hierbij een uitstekend hulpmiddel te zijn, mits men weet waarnaar men kijkt. Daarom organiseert LOEF Technische Analyse op woensdagavond 5 november 2014 tussen 20:00 en 21:00 uur een webinar waarin de omgang met vraagstukken omtrent timing, trends, tactieken en tips wordt toegelicht op basis van meer dan 25 jaar beleggingservaring.

WEBINAR 5 november 2014: download slides: Webinar timing trends tactieken en tips 5 november 2014

Het webinar ‘timing, trends, tactieken en tips’ is beëindigd. Heeft u specifieke vragen, neemt u dan contact op door een email te sturen naar: mail@edwardloef.com