TIP VAN DE DAG

Op zaterdag 4 oktober 2014 organiseerde de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) in GENT een zeer goed verzorgde bijeenkomst met als thema ‘DAG VAN DE TIPS’. Meer dan 1000 bezoekers hebben het ‘event’ bijgewoond en kennis genomen van tips van diverse organisaties en sprekers. De belangrijkste tip kon iedereen lezen in de illustraties getoond in de expositie over de cyclus van hebzucht en angst (zie ‘The Behavior Gap’).

De belangrijkste illustratie ziet u hieronder afgebeeld. De boodschap van deze tekening is juist nu zeer waardevol.

 

 

 

 

 

 

Bron/source: www.behaviorgap.com

Koersgrafiek IPO Renaissance ETF vanaf introductie in oktober 2013 t/m 3 oktober 2014 (let op de trendbreuk op 2 oktober jl. en herstelbeweging op 3 oktober jl.).

 

 

 

 

NASDAQ COMPOSITE vanaf medio oktober 1999 t/m oktober 2000 (zie onder)

 

 

 

 

 

Op 30 juni 2014 werd de hittegolf in beursintroducties onder de aandacht gebracht via de wekelijkse column in HET FINANCIEELE DAGBLAD (zie onder)

 

 

 

Indien u de flyer ‘TIP VAN DE DAG’ bestudeert heeft, dan weet u dat het aandeel van ‘ALIBABA GROUP’ afgelopen week daalde naar het laagste koersniveau sinds de eerste beursnotering. U heeft wellicht ook opgemerkt dat in de afgelopen week de beursnieuwkomers ZALANDO en ROCKET INTERNET de investeerders die na de beursgang deze aandelen kochten een ijskoude douche bezorgden. Voor abonnees op LOEF Technische Analyse beleggingsresearch en nieuwsbrieven is dit geen verrassing. Het is precies wat verwacht mocht worden!

De technische analyse toont via koersgrafieken  hoe mensen denken en handelen. De tip van de dag is nu niet opnieuw de fout te maken om hoog te kopen en straks lager te verkopen, maar te luisteren naar wat de grafiek laat zien. De grafiek van de IPO Renaissance ETF toont aan dat de geschiedenis (uit het beursjaar 2000) zich weer dreigt te herhalen. Daarom signaleert LOEF Technische Analyse bij voorkeur vooraf wat later in de media groot nieuws wordt.

Nog een andere tip van de dag: neem een (proef)abonnement en/of maak gebruik van het aanbod vermeld in de flyer: FLYER LOEF DAG VAN DE TIPS (of stuur een email naar: mail@edwardloef.com of maak gebruik van de tab ‘contact’, zie onder).

Mocht u nog twijfelen, laat u zich overtuigen door de mening van andere deskundigen, opdrachtgevers en abonnees van LOEF Technische Analyse: testimonials LOEF