Een nieuwe crisis?

Het Damrak herstelde vrijdag 3 oktober van de forse verliezen een dag eerder. In Amerika zijn er meer banen bij gekomen dan verwacht en in Europa blijken de winkelverkopen onverwacht sterk toegenomen. Na het pessimisme van afgelopen donderdag overheerst weer het optimisme. Nu kunt u natuurlijk focussen op de waan van de dag, maar deze dagelijkse rimpelingen dient u wel te beoordelen vanuit de langetermijn golfbeweging(en).

TIP VAN DE DAG

Op zondag 5 oktober 2014 treft u op deze website in de rubriek ‘grafiek van de dag’ (zie homepage) een grafiek aan die de deur opent naar een grotere correctie dan u waarschijnlijk voor mogelijk houdt!

Bezoekers aan de ‘DAG VAN DE TIPS’ in Gent / BELGIE worden vooral uitgenodigd om nu extra alert te zijn op de aanvullende informatie verstrekt bij de ‘grafiek van de dag’! Eenmaal gelezen weet u precies waarom.

DAG VAN DE TIPS: FLYER LOEF DAG VAN DE TIPS

Niet alleen geeft de ‘grafiek van de dag’ een extra reden om het aanbod van LOEF Technische Analyse in overweging te nemen, maar ook de grafiek hieronder:

Een grafiek van een langetermijn golfbeweging treft u hieronder aan:

 

 

 

 

De grafiek weerspiegelt een opgaande trend in iShares MSCI All Countries World Index Fund (tickersymbool ACWI). De kracht van deze wereldwijde aandelentracker ten opzichte van iShares Core U.S. Aggregate Bond ETF (AGG) blijkt uit de (roze) relatieve sterktelijn. Deze lijn weerspiegelt de zgn. ACWI/AGG-ratio. De technisch analist signaleert in deze RS-lijn een trendbreuk, waardoor de situatie afgelopen week sterke overeenkomsten toont met die van eind juli / begin augustus 2011. U herinnert zich mogelijk nog de crisis die zich opeens openbaarde.

Abonnees op de beleggingsresearch van LOEF Technische Analyse zijn voorbereid. De dynamische asset allocatie op basis van technische analyse (zie onder) werd een week geleden aangepast ten gunste van liquiditeiten.

 

 

 

 

 

 

 

DYNAMISCHE ASSET-ALLOCATIE WAARSCHUWING

Vanuit het ‘long only’-perspectief van de gemiddelde belegger waren grondstoffen, vastgoed en goud al vanwege de dalende trends ‘technisch uit de gratie’. Let ook op hetgeen eerder op deze website werd opgemerkt over een focus op correlaties! Wilt u meer weten? Neem een proefabonnement of contact op met Edward Loef: mail@edwardloef.com en laat u zich informeren hoe u kunt profiteren van trends.

Om volledige publicaties in te zien dient u ingelogd te zijn.

Heeft u een inlognaam klik dan hier.
Heeft u nog geen inlognaam klik dan hier om u te registeren.

Heeft u vragen of verzoeken, dan kunt u deze mailen via de contact pagina.

Edward Loef
Certified Financial Technician