Correlaties

Het wordt een spannende week voor de financiele markten. Wat gaat Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve vertellen over het moment van een renteverhoging? Kiest de Schotse bevolking voor afscheiding? Hoe groot zal de extase zijn bij de beursgang van Alibaba? Allemaal onzekerheden, waardoor beleggers straks moeten kiezen wat zij moeten doen. Kopen, houden of verkopen? Wie het weet, mag het zeggen.

In het zojuist gepubliceerde weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ (editie 14 september 2014) valt in de performance-overzichten o.a. een zekere mate van correlatie op. Afgelopen week verloren een vijftal toonaangevende trackers met als onderliggende asset classes aandelen, obligaties, onroerend goed, commodities en goud allemaal tegelijk terrein. Heeft u enig idee hoe de correlatie is in de afgelopen 13 weken. De abonnees lezen het op pagina 2 van een 20-pagina’s tellend rapport.

Meer weten? mail@edwardloef.com

Weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics 14 september 2014: LOEFTTT140914