ALIBABA en de rest

Aankomende vrijdag wordt naar verluid meer details bekend gemaakt van de grootste en meest tot de verbeelding sprekende IPO…die van ALIBABA. Onwillekeurig moet LOEF Technische Analyse telkens denken aan het verhaal waarin 40 rovers betrokken zijn, maar dat terzijde. De introductieprijs komt volgens ingewijden te liggen tussen de $ 60 en $ 66 per aandeel en volgens BARRON’s is het aandeel ‘ready to pop….’.

Die analyse van Barron’s deze week op de voorpagina over Alibaba en de wijze waarop er unaniem door gerespecteerde marktstrategen momenteel wordt gedacht over de actuele en toekomstige trend van de S&P 500 index zegt volgens LOEF Technische Analyse heel veel over het sentiment. Wekelijkse peilingen bevestigen deze indruk, maar de vraag is of het argeloze publiek dit ook ziet (of wil zien). Hieronder volgt een voorbeeld afkomstig uit het gerespecteerde zakenblad ‘THE ECONOMIST’ over bijvoorbeeld de euro (een analyse d.d. 30 augustus 2014):

 

The Economist vervolgde: “It was an illusion. In recent weeks the countries of the euro zone have begun to take in water once again”

Onthoud ‘an illusion…once again’, want in de wekelijkse publicatie leest u dat dit niet een op zichzelf staand fenomeen is, maar zich ook voordoet op andere markten. Het weekbericht ‘LOEF TIMING, TRENDS & TATICS’ is zojuist gepubliceerd in het besloten deel van deze website. 

Weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ 7 september 2014: LOEFTTT070914