AEX test dubbele weerstand

Wie op deze mooie dag terugkeert van een zomerse stranddag, kan terugdenken aan de eb/vloedbeweging, de golven en de rimpelingen. Wie de AEX-grafiek bestudeert op uurbasis vanaf begin juni dit jaar, die is rond het openingstijdstip van Wall Street getuige van een congruentie van een tweetal weerstandlijnen. De eerste weerstandlijn verbindt de koerstoppen van juni en juli 2014 met elkaar. Meer hierover kan u lezen op de homepage van deze website onder de titel ‘rotzomer’.

De andere weerstandlijn (zichtbaar in het rood) verbindt de (niet zichtbare) koerstoppen uit de kalenderjaren 2000 en 2007 met elkaar. Deze meerjarige dalende weerstandlijn is in de traditionele technische analyse van belang voor de langetermijn belegger. Een uitbraak boven 420 kan worden beschouwd als een langetermijn koopsignaal. Blijft de AEX onder de 420 noteren, dan is ‘een weerstand een weerstand’. De kortetermijn speculant zal dagelijks op uurbasis de kansen en risico’s moeten zien te managen, net zoals de langetermijn belegger dit geacht wordt te doen (maar dan met een ander tijdvenster, bijv. week-/maandgrafieken).

Kortom, er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar het is dan wel fijn om te weten welke route uw persoonlijke voorkeur heeft.

AEX grafiek op uurbasis vanaf begin juni 2014 (bijgewerkt t/m 4 september 2014 om 15:30 uur)

 

 

 

 

De grafiek hierboven werd oorspronkelijk geplaatst op 4 september 2014.