Superman is terug!

En hoe! De Oekraïne is (nog) geen lid van de NAVO, maar zou dat wel graag willen worden. Vanuit de westerse invalshoek bekeken is deze wens logisch. Grote beer Rusland ziet niet graag of zal niet toestaan dat het oude Sovjetrijk (of wat er nog van over is) verder ten prooi valt aan de imperialistische intenties van de V.S. en Europa. Poetin kan zich geen gezichtsverlies veroorloven. U ziet het vandaag voor uw ogen gebeuren!

EEN HARD VERHAAL

De website www.nrc.nl laat vandaag weten dat superman te hulp wordt geroepen. Zijn werkelijke naam is ‘TUSK’. De Poolse premier Donald Tusk volgt Herman van Rompuy op als ‘EU-president’. Het NRC schrijft het volgende: “Nu heeft de EU een sterke man tegenover Poetin“. Volgens het NRC is dat niet toevallig. Donald Tusk heeft een anti-communistische achtergrond en – veel belangrijker nog -hij is naar verluid ‘standvastig’ !!!  Dit blijkt o.a. uit een bericht op 4 juli 2011 in NRC NEXT: ‘Nieuwe EU-voorzitter Polen wil Europa inspireren, want…zo zegt Warschau…de kortzichtigheid regeert.”

In juli 1938 – krap twee jaar voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog – verscheen er een stripverhaal over een ‘sterke man’. Zijn naam luidde: ‘SUPERMAN’. Deze stripfiguur bleek mateloos populair, hetgeen ook bepaald geen toeval was. De omstandigheden in de wereld waren voldoende ernstig. De wereldeconomie belandde na de beurskrach van 1929 in de beruchte depressie van de jaren dertig. De voedingsbodem voor een daadkrachtig optreden door politici bleek zeer vruchtbaar, gelet op de opkomst van het nationaal socialisme, fascisme en groeiend anti-semitisme. U begrijpt…er is weinig verbeeldingskracht voor nodig om het technische analyse principe omtrent een herhaling van de geschiedenis onder het voetlicht te brengen.

SUPERMAN IS TERUG

Superman was recent weer een ‘trending topic’ in de wereld van ‘action comics’. U leest hierover in het weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’. Het lezen van grafieken is één ding, het interpreteren van de mogelijk diepere betekenis is iets anders. Afgezien van de semantiek is de inhoud van het nieuwe researchbericht de moeite waard om e.e.a. in een historisch context te plaatsen.

Meer weten? neem contact op via: mail@edwardloef.com

Weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ 1 september 2014: LOEFTTT010914