Tijd voor contrarians

Vorige week vrijdag berichtte Het Financieele Dagblad dat ECB-president Mario Draghi niets aan de rente heeft gedaan en weinig verrassends had gezegd. Toch is de euro ten opzichte van het hoogste punt begin mei al bijna 4% in waarde gedaald. “De euro sloot donderdag 0,2% lager: Een euro was aan het einde van de dag $ 1,3354 waard. Dat is het hoogste punt in bijna negen maanden voor de dollar.

En dat was voor de ECB een punt van hoofdbrekens” bericht het FD. Reden om het volgende bericht te plaatsen:

 

 

 

In de koersgrafiek van EUR/USD is een geelgekleurde candle zichtbaar geworden.

 

 

 

 

De gele candle is in de systematiek van LOEF Technische Analyse het signaal om rekening te houden met een ‘contra beweging’. De basis voor een contrabeweging lijkt ook in een aantal andere beleggingscategorieen en thema’s te zijn gelegd. U leest hier meer over in de zojuist nieuw gepubliceerde wekelijkse publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ (hieronder te downloaden in het besloten deel voor abonnees).

Download weekrapport ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ 10 augustus 2014: LOEFTTT100814