Bakkie troost

De abonnees hebben gezien hoe in de afgelopen weken het verschil kan worden herkend tussen actie en reactie. Impulsbewegingen zorgen voor trends en verlopen doorgaans in een ritme van vijf golfbewegingen. De correcties op deze impulsbewegingen bestaan vaak uit drie golven en/of een overlap in vraag en aanbod, waardoor een consolidatiepatroon ontstaat. Het wigpatroon in de termijnprijs van koffie is zo’n patroon

Eerst even terug naar 17 februari 2014 (zie column in Het Financieele Dagblad)

 

 

 

Het koersverloop in de futuresprijs van koffie vertoonde eerder dit jaar een duidelijke impuls, waarna een wigpatroon de helft van de rally corrigeerde:

 

 

 

 

De recente opwaartse uitbraak uit het wigpatroon wijst op een hervatting van de eerder gepubliceerde analyse in februari van dit jaar. Het eerste deel hiervan is alweer achter de rug (zo lijkt het, zie golf 1), maar de correctie die in de afgelopen dagen is ingezet  zou de setup kunnen of moeten zijn voor een derde ‘wonder-to-behold’-rally vergelijkbaar met de explosieve stijging van golf 3 eerder dit jaar. Het is een bakkie troost verhaal voor hen die in de afgelopen weken zijn getroffen door de (voorspelde) winstnemingen in de aandelenkoersen of voor hen die nog niet eerder hebben weten te profiteren van de technische analyse.