Do you like it ?

Op 23 april jl. verscheen op deze website in de ‘grafiek van de dag’ een gratis technische analyse, getiteld “Zillow Inc. kan 30% stijgen”. Iemand die vervolgens besloot om EUR 1000 in genoemd aandeel te beleggen kon na twee maanden al (30 juni jl.) 38% koerswinst bijschrijven. Met die koerswinst kon – hypothetisch – de kostprijs van een compleet jaarabonnement op LOEF Technische Analyse worden terugverdiend! Do you like it?

Meer informatie leest u bijgaande publicatie: LOEF Technician AANBOD 280714

Gisteren – op maandag 28 juli jl. – verscheen in de technische analyse column “Langs de lijn” van Het Financieele Dagblad over ‘slimme vogels’. Meer informatie over de strekking van die ‘slimme vogels’ is te lezen in het weekbericht ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ (d.d. 27 juli 2014) en ‘DE AEX TECHNICIAN’ vandaag. In de FD-column werd iets opgemerkt over de ontwikkeling van toppen en bodems. Het topvormingsproces zou dezelfde kenmerken laten zien als een dominospel. De een na de andere onderliggende waarde geeft er de brui aan naarmate de tijd vordert.

FTSE-100 index en SPDR S&P 500 ETF (SPY) in juli 2014

 

 

 

 

In Engeland wordt momenteel al sterk rekening gehouden met renteverhogingen (mede i.v.m. explosief stijgende huizenprijzen), terwijl in de Verenigde Staten de Federal Reserve morgen – 30 juli 2014 – ook iets zou kunnen zeggen wat van belang is voor de rentevisie, de obligatiekoersen en aandelenindices. In Londen vertraagt de FTSE-100 index met een lagere top, terwijl de SPY ETF op hetzelfde moment een hogere top wist te zetten.

Maar er is meer over de structuur van de afgelopen maand te vertellen en te laten zien. U leest het in het besloten deel hieronder:

Elliott Wave correctieve ABC-patronen in theorie

 

 

 

 

 

 

In praktijk ziet dit patroon er (in de FTSE-100 index) als volgt uit:

 

 

 

 

De ABC-bewegingen in de FTSE-100 index ‘voorspellen’ wat de meest natuurlijke afloop is, want ABC-patronen zijn altijd correctief (dus ondergeschikt aan de impulsbeweging). DO YOU LIKE IT ?