Intelligente vogels

Kraaien, vooral raven, zouden vaak een rol spelen in legenden of in de mythologie als voortekenen of brengers van ongeluk, mogelijk door hun donkere verenkleed, hun krassende geluid en de gewoonte om ook aas te eten omdat ze vroeger veel op slagvelden werden gezien. Kraaien zouden ook behoren tot de intelligentste vogels. Als drie mensen een hut ingaan en er komen later twee mensen uit, dan weten ze dat de hut niet leeg is.

In de technische analyse is er een patroon dat wordt aangeduid als de ‘three crows’. Bij het waarnemen van dit patroon – bestaande uit drie opeenvolgende zwarte overlappende candles – weten beleggers dat deze handelssessies werden gedomineerd door verkoopdruk. Er zijn hier uiteraard argumenten voor te verzinnen. U hoeft slechts de media te volgen en u heeft direct genoeg aanleiding om minimaal drie excuses te verzinnen om weg te wezen.

Of het dus intelligent is om uit te kijken naar drie zwarte kraaien op rij hangt af van wat u gelooft, maar in de nieuwe publicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ komen drie zwarte candles aan bod. Of deze waarneming een voorteken van ongeluk is of niet…misschien wilt u graag vooraf weten wat straks de afloop zal zijn op de financiele markten. Indien u zich abonneert, dan weet u – net als de kraaien – wanneer vraag of aanbod leeg is.

Hieronder – in het besloten deel voor abonnees – is zojuist de nieuwe publicatie aangeboden om te downloaden en te bestuderen. Wilt meer weten over slimme vogels? Koop dan Het Financieele Dagblad van maandag 28 juli en lees de column ‘langs de lijn’, dan weet u in welke beleggingscategorie beleggers beter kunnen opkrassen. Maar een (proef)abonnement of (jaar)abonnement is misschien wel zo slimmer.

Download weekpublicatie ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ d.d. 27 juli 2014: LOEFTTT270714 om 2150 uur