IPO of liever een jaarabonnement?

Vraag: wanneer besluiten bedrijven naar de beurs te gaan? Antwoord: als de investeringsbereidheid hoog is! Vraag: wanneer worden koerstoppen in de beurskoersen gemaakt? Antwoord: als het optimisme het grootst is! Vraag: hoe kunnen we weten of de top is bereikt? Antwoord: als het aanbod meer haast krijgt dan de vraag. Hieronder treft u een voorbeeld aan van het heden in relatie tot het verleden.

Nasdaq Composite index (november 1999 t/m 2002).

 

 

 

 

In 2000 beloofden internetaandelen een nieuw tijdperk, waarin hogere waarderingen als ‘passend’ werden beschouwd. In de afgelopen maanden geldt deze beschouwing opnieuw…voor beursnieuwkomers. En dankzij het monetaire experiment van de centrale bankiers haasten beleggers zich in hun zoektocht naar extra rendement naar beleggingen in veelbelovende concepten. Het zou zo maar kunnen dat deze argumenten juist blijken.

Maar een lagere top duidt op een trendomslag in de gretigheid. In 2000 zien we een voorbeeld hiervan in de Nasdaq Composite index. Iemand zal u er tijdig op moeten duiden wanneer de tijd is aangebroken om tegen de overheersende opinie in te gaan. Dat maakt de contrarian weliswaar niet populair, maar wel interessant om te volgen…al is het alleen maar vanwege een ‘tegengeluid’. Het punt is namelijk dat bij beleggingsbeslissingen binnen korte tijd zomaar een koersverlies van meer dan EUR 377 kan worden geleden (zie o.a. de koersdaling van de goudprijs sinds 13 juli jl. waarvoor gewaarschuwd werd in het weekbericht). Voor hetzelfde geld investeert u in de komende 12 maanden in een jaarabonnement van LOEF Technische Analyse die u tijdig duidt op kansen en risico’s. Want dat is de kostprijs voor de ontvangst van dagelijkse en wekelijkse beleggingsresearch die door LOEF Technische Analyse in uw belang wordt gemaakt.

CONCLUSIE:

Indien u de beurstip van vandaag leest, zie ( LOEF Technician beurstip 240714 ) dan bent u niet langer onvoorbereid en bespaart u wellicht op een investering EUR 377 als de geschiedenis zich conform de TA-filosofie herhaalt. Heeft u interesse, meld u zich aan door een bericht te sturen naar: mail@edwardloef.com o.v.v. ‘jaarabonnement’.