“A potential event”

De vlag gaat vandaag halfstok. Laten we ons medeleven betuigen aan de nabestaanden van de vliegramp die zich boven verafgelegen oorlogsgebied (Oekraine) heeft voltrokken. Laten we stilstaan bij het feit dat we in een wereld leven waarin onvoorspelbare(!) gebeurtenissen een enorme impact kan krijgen op wie we zijn, wat we doen en hoe wij hiermee – gegeven de situatie – moeten omgaan.

14 juli 2014: “Hoe lager de VAEX des te geruster de markt. Maar soms is er teveel rust”

15 juli 2014: “Voor u gelezen in de afgelopen dagen:…a potential event that would probably mark a collapse”

16 juli 2014: “…gisteren doet vermoeden dat deze opleving de ‘setup’ biedt voor een nieuwe dalingsgolf”

17 juli 2014: “…en dat er sprake is van een bearish ‘throw-over'”

De wereldaandelenindex vertoonde deze week marktgedrag dat in de grafiek gevisualiseerd wordt onder de aanduiding ‘rising wedge’. De afloop ervan wordt beschreven in de literatuur en de praktijk getoond in de publicaties van LOEF Technische Analyse.