37-39 graden?

Waar het Nederlands elftal tijdens het WK in Brazilie bij een temperatuur van ca. 38 graden Celcius moest voetballen om te scoren, loopt de temperatuur in de IPO-markt op naar een vergelijkbare hitte. Volgens een recent bericht op een IPO-marktblog staat het aantal beursintroducties momenteel op 37, waardoor het voormalige record van 39 (bereikt in juni 2000) bijna is bereikt.

Staat u langs de lijn als toeschouwer van het WK of volgt u vandaag als belegger de column ‘langs de lijn’ in Het Financieele Dagblad, dan zweet u waarschijnlijk over de afloop van de wedstrijd die zich nu lijkt af te spelen in het aantal beursgangen.  De afloop is namelijk voorspelbaar, tenminste…indien u de marktcommentaren op IPO-blogs volgt of het gedribbel in de beurskoersen.

Het is niet onbelangrijk om de grafieken even erbij te pakken om de gevoelstemperatuur in de IPO-markt aan te voelen. De boodschap ervan is illustratief voor de beeldvorming omtrent de meest waarschijnlijk uitkomsten in de toekomst. Dus koop Het Financieel Dagblad vandaag of neem simpelweg een (proef)abonnement om een indruk te krijgen van hoe de wedstrijd in de IPO-markt zal aflopen. Vooral als u de beelden van een eerdere wedloop naar de beurs weer even kunt terugzien.

Download Researchrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics 29 juni 2014:  LOEFTTT290614