Divergentie in Basel

Het beleid van de centrale banken begint uiteen te lopen. De munitie om te stimuleren begint op te geraken en dus proberen de centrale bankiers met woorden (of blufpoker?) de kudde op de financiele markten in de goede richting te drijven. Ondertussen verlaagt het IMF de groeiprognoses voor de V.S., maar nieuwe recordstanden op Wall Street moet het ‘welvaartsgevoel’ en daardoor het bestedingsgedrag aanwakkeren.

Als je het spel probeert te begrijpen lijkt het raadzaam om eens naar de woorden van de heer Borio te luisteren. ‘Wie?’ zegt u. De kans is groot dat u deze naam niet kent, maar in Basel (of is het Bazel?) weten alle centrale bankiers wie deze meneer is. De link naar een verontrustende conclusie leest u in het weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ (zie besloten deel).

Wat is het probleem nu precies? Het probleem is dat de centrale bankiers geen grip meer lijken te krijgen op het ritme van (langetermijn) cycli (zie onder).

 

 

 

 

 

Daarnaast publiceerde Yardeni Research in de afgelopen week nog andere interessante charts, w.o. de grafiek van Yardeni Research Global Growth Barometer versus S&P 500 index. Zelden zag u een divergentie tussen economische groei en de S&P 500 index (zie besloten deel). Maar er is nog (veel) meer dat u moet weten! ….Vooral als u beseft dat beurskoersen doorgaans vooruitlopen op de onbekende ‘fundamentals’!

Dus snel inloggen via een (proef)abonnement….

 

DOWNLOAD weekrapport LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS 22 juni 2014: LOEFTTT220614

YARDENI Global Growth Barometer vs S&P 500 index

 

 

 

 

 

Download: yardeni200614