Zilverprijs gisteren…

In de vorige rubriek ‘grafiek van de dag’ werd in tegenstelling tot wat wetenschappers de buitenwereld wijs proberen te maken aangegeven waarom technische analyse wel waarde kan toevoegen. Om een idee te krijgen hoe dat gaat is het wellicht leuk om kennis te nemen van een deel van een researchpublicatie die op 19 juni rond 14:00 uur werd verstuurd naar een vermogensbeheerder (zie onder)

 

 

 

 

 

 

 

 

De toekomstige beweging van de zilverprijs kennen wij niet, want wanneer u dit leest leeft u in het hier en nu ofwel ‘het heden’. En als u hierover slechts eventjes – heel eventjes maar – de volle betekenis ervan tot uw besef laat doordringen, dan is dat besef alweer het verleden. En daarmee zijn we bij de kern van de technische analyse. De technische analyse voorspelt niet, maar registreert wat is. U kijkt naar een moment van ‘money on the move’. Dus wat kunt u met technische analyse? Antwoord: kansen en risico’s managen.

Gisteren steeg de zilverprijs boven de glijdende stoploss-grens voor shortposities (zie grafiek). Dit betekent niet dat we nu de eerstvolgende beweging gaan voorspellen, maar dat dit feit dwingt tot actie. In termen van risico-beheersing (= startpunt van elke op de toekomst gerichte handeling) betekende dit ‘shortposities’ sluiten/terugkopen….en voor hen die op zoek zijn naar kansen een reden tot ‘buy’.

Bij het schrijven van deze rubriek op vrijdagochtend 10:46 uur noteert de zilverprijs op een ander niveau. Ook de stoplossgrens voor longposities noteert nu op een ander niveau. Een voorbeeld leest u in de dagelijkse publicatie LOEF DE TECHNICIAN editie 20 juni 2014. De toekomst is onzeker, gisteren komt nooit meer terug…spreken is zilver, zwijgen is goud. Als u sprakeloos wilt zijn, lees dan vandaag ‘DE TECHNICIAN’ en straks de weekendeditie ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’. (TIP: neem een (proef)abonnement). In de weekendeditie krijgt u een ‘gouden tip’!