Wachten op de ECB

In de afgelopen week werd bekend gemaakt dat ECB-president Mario Draghi het risico signaleert van een klassieke deflatoire spiraal in de eurozone. Deze week (donderdag) zullen de financiele markten zien wat Draghi gaat doen om deze spiraal te doorbreken. Op woensdagavond wordt in de V.S. het beige boek gepresenteerd, waarin de staat van de Amerikaanse economie wordt toegelicht.

Zijn beleggers nu ‘ziende blind’ en ‘horende doof’ en/of wil de wereld gewoon bedrogen worden? In 2005 waren er signalen die al hintten op aankomende deflatoire toestanden. Desondanks zagen centrale bankiers en economen geen recessie- of depressiegevaar. Het grote probleem is niet alleen dat de monetaire overheden vaak achter de feiten aanhollen, maar dat er vroeg of laat een moment komt waarop zelfs een kind kan zien dat de keizers zonder kleren staan. Maar aan dit alles kunnen wij niets veranderen. Sterker nog, alle pogingen daartoe zijn gedoemd te mislukken. Dus wat kunt u dan het beste doen?

In de nieuwe weekpublicatie ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ krijgt u van maar liefst 11 personen een gratis tip. Wacht niet langer op de ECB (of het Beige Book), maar neem zelf uw verantwoordelijkheid voor uw gedrag en strategie om met veranderingen om te gaan. Neem een (proef)abonnement en beoordeel zelf de toegevoegde waarde.

Download weekrapport LOEF Timing, Trends & Tactics 1 juni 2014: LOEFTTT010614