Short Tip Hollandse Aandelenavond

Het aandeel Philips is door LOEF Technische Analyse al enige tijd een ‘short’kandidaat en deze conditie/tip werd gisteren tijdens het webinar/seminar inzake de Hollandse aandelenavond georganiseerd door IEX en RBS nogeens herhaald. Het aandeel heeft de stijgende steunlijn eerder dit jaar neerwaarts gebroken en vertoont nadien een lagere top gevolgd door een lagere bodem.

Als gevolg hiervan is het 20-daags simpel gemiddelde onder het 120-daags simpel gemiddelde gekruist, waardoor deze conditie een dalende trend registreert die tot op heden intact is. Een neerwaartse kruising in de gemiddelden doet zich ook voor in de MACD die van de relatieve sterktelijn wordt afgeleid in relatie tot de AEX-index. In gewoon Nederlands: het aandeel Philips presteert slechter dan het beursgemiddelde.

Tot slot is er nog het bekende en betrouwbaar geachte (H)oofd(S)chouderpatroon, waarvan de nekslag al is uitgedeeld. De huidige opleving is in de optiek van LOEF Technische Analyse dan ook een moment van ‘verkopen op sterkte’ (= shortkandidaat). Koersdoel EUR 20 in de komende weken/maanden.

Voor updates kunt u een (proef)abonnement nemen op ‘LOEF DE TECHNICIAN’, waarin in de regel dagelijks de technische conditie van individuele aandelen de revue passeert.

Philips op weekbasis + relatieve sterktelijn (+afgeleide MACD) t.o.v. AEX-index