Maanziek

Volgens de website marketwatch heeft ca. 80% van de beleggers geen idee over hoe verantwoorde beleggingsbeslissingen te nemen. Men volgt het onderbuikgevoel of raadpleegt familie, maar het inwinnen van advies bij een professioneel adviseur kost geld, dus dat doen beleggers liever niet. Genoeg belangstelling was er wel voor het gratis webinar/seminar inzake de Hollandse aandelenavond (van IEX / RBS).

De drie aandelentips van LOEF Technische Analyse genoemd tijdens de ‘Hollandse Aandelenavond’ kunt u lezen in het rapport ‘LOEF DE TECHNICIAN’: LOEF Technician 130514

Volledigheidshalve: LOEF heeft bij het opstellen en publiceren van de research/presentatie zelf geen posities in genoemde tips

Na afloop van het webinar/seminar reed LOEF naar huis. De verlichting op de snelweg A2 was na 23:00 uur gedoofd, maar af en toe werd het wegdek opgelicht door een (bijna) volle maneschijn. Morgen – woensdag 14 mei – is het weer volle maan en onwillekeurig gingen de gedachten uit naar de vraag tijdens het seminar of de AEX boven de 409-puntengrens zou gaan uitbreken of zou er – onder invloed van de volle maand – in de komende 24 uur een nieuwe/significante top worden gezet?

Een interessant onderzoek over ‘lunar cycles’ en aandelenrendementen werd ruim 12 jaar geleden gepubliceerd. Dit rapport kunt u in het besloten deel downloaden.

 

Researchrapport ‘Lunar Cycles and Stock Returns’ (2002): maanziek