Attention: ‘Extension’ !

In De Financiele Telegraaf las u dit weekend een (uitstekend) artikel over een onderzoek van Morningstar. Beleggers lopen achter de feiten aan. “TIMING ALTIJD MOEILIJK” luidde het artikel. LOEF Technische Analyse is het met de strekking helemaal eens. De meeste beleggers kopen op toppen en verkopen op bodems. Maar hoe werkt dat dan precies…die timing? Antwoord: ‘patroonherkenning’ en ‘discipline’.

Wie de afbeelding bekijkt van de ‘extension’ en een klein beetje is ingewijd in de golvenstructuur van vraag en aanbod, die weet dat sinds de aandelenkoersen wereldwijd sinds de bodem in 2009 slechts een stevige koers/schrikreactie van enige omvang hebben meegemaakt. Die correctie vond plaats in 2011. Vanaf de bodem in 2011 is er sprake van een ‘third wave extension’ binnen een ‘third wave extension’, maar na deze derde golf wordt het pas echt interessant:

Hoe interessant, dat leest u in het weekrapport ‘LOEF Timing, Trends & Tactics’ d.d. 11 mei 2014 dat u in het besloten deel kunt downloaden indien u een (proef)abonnement heeft. Dan begrijpt u ook waarom er enige discipline nodig is om ‘timing’ enige kans van slagen te geven.

Download weekrapport ‘LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS’ d.d. 11 mei 2014: LOEFTTT110514