Verbinding verbroken

Trendvolgers die aansluiting zoeken bij de technische analyse met het idee om laag te kopen om daarna hoger te verkopen kunnen naar het oordeel van LOEF Technische Analyse gebruik maken van de volgende techniek. Formuleer een kortetermijn gemiddelde (bijv. o.b.v. 20 slotkoersen) en langetermijn gemiddelde (bijv. o.b.v. 120 slotkoersen). Koop vervolgens bij een positieve kruising en verkoop bij een negatieve kruising.

Koersontwikkeling KPN vanaf april 2013

 

 

 

 

Een positieve kruising in het 20-daags en 120-daags koersgemiddelde van het aandeel KPN gaf op 26 juli 2013 aanleiding om ‘long’posities aan te houden vanaf EUR 1,894. Vorige week woensdag gaf een negatieve kruising een excuus om het aandeel KPN te verkopen (bij een slotkoers op EUR 2,412).

De koersdaling van het aandeel KPN staat niet op zichzelf. De Europese telecomsector (zie onder) wordt geconfronteerd met een trendomslag, waardoor de opwaartse kansen voor KPN afnemen. Denk hierbij aan o.a. institutionele beleggers die op basis van sectorstudies besluiten om belangen op te hogen of af te bouwen met behulp van trackers.

DJ Stoxx 600 Telecom sector op weekbasis

 

 

 

 

De Europese telecomsector verbreekt de verbinding met het algemene Europese stemmingsbeeld ten aanzien van aandelen. In de Europese DJ Stoxx 600 index beweegt het 4-weeks gemiddelde (of 20-daags gemiddelde) nog boven het 24-weeks gemiddelde (of 120-daags gemiddelde). Wie de brede marktontwikkelingen in Europese aandelen wil bijhouden zal selectief moeten zijn. Naast de Europese telecomsector zijn er twee andere bedrijfssectoren in een dalende trend beland en drie in een topvormingsfase. Twaalf van de 18 hoofdsectoren bewegen in opgaande trends, waarvan zeven relatief beter presteren dan de DJ Stoxx 600 index.

LOEF Technische Analyse publiceert vandaag in de dagelijkse publicatie ‘LOEF DE TECHNICIAN’ het overzicht van de 18 Europese bedrijfssectoren en selecteert binnen deze sectoren de individuele aandelen die thans (nog) waarde toevoegen. Misschien is het een idee om het aandeel KPN in te ruilen voor betere alternatieven. Welke dat zijn leest u in het besloten deel van deze website onder deze column.

DOWNLOAD rapport LOEF DE TECHNICIAN 22 april 2014: LOEF Technician 220414

DOWNLOAD weekrapport LOEF TIMING, TRENDS & TACTICS 22 april 2014: LOEFTTT220414