Rally in ruwe olie

De definitie van een stijgende trend rept over een proces van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen. In de koersgrafiek van WTI (zie onder) is begin dit jaar een bodem gevormd rond het bodemniveau van november. Hierna steeg WTI boven de prijspiek uit van december. De terugval leverde een maand geleden een hogere bodem op. In de afgelopen vier weken zien we in de grafiek op dagbasis hogere toppen en hogere bodems.

In de kwantitatieve criteria wordt nu een opwaartse versnelling geregistreerd, waardoors sinds vorige week de dagelijkse koersbewegingen blauw kleuren. Blauw is de kleur voor haast/spoed (denk maar aan de zwaailichten die de nood-diensten aanzetten). Klaarblijkelijk zijn de condities weer rijp voor een snelle rit (zie ook periode juni t/m augustus 2013). Er tekent zich een rally af in de prijs van ruwe olie. Snel even bijtanken dus, voordat u het nakijken heeft.

West Texas Intermediate vanaf 2013